Veelgestelde vragen voor werkgevers

Heb je een vraag over onze werkwijze of onze diensten? Op deze pagina vind je de meest gestelde vragen en de antwoorden daarop.

Medewerkers werven via SAAMwerkt! bespaart jou veel tijd. Wij gaan namelijk op zoek voor je. Ook loop je minder risico. Uitzendmedewerkers kun je namelijk flexibel inzetten en jij als werkgever betaalt alleen voor de gewerkte uren.

Wij zijn actief in bijna alle sectoren, zoals productie, groenvoorziening, administratie, schoonmaak, bouw en horeca.  

Als een uitzendmedewerker ziek is, betaalt SAAMwerkt het loon door. Uitzendmedewerkers hebben volgens de uitzendcao altijd 1 wachtdag. Jij als werkgever betaalt alleen voor de daadwerkelijk gewerkte uren van de uitzendmedewerker. Ook doen wij de administratie die bij een ziekmelding komt kijken. 

Uniek is onze begeleiding bij ziekteverzuim. Als iemand zich ziekmeldt, gaan we dezelfde dag nog op bezoek. Om te horen hoe het gaat en wat de oorzaak is. Door hier aandacht aan te geven, zijn de medewerker en jij goed geïnformeerd. Het ziekteverzuim is bij ons laag. Daar heeft iedereen belang bij en het werk loopt geen vertraging op.

Elke opdracht is anders. Daarom gaan we voor elke klant voor maatwerk en maatwerkprijzen, afhankelijk van de vraag van de klant.

Nee, een uitzendkracht staat op de loonlijst bij SAAMwerkt! en wordt ingehuurd door jou als werkgever.

Je betaalt per week voor een uitzendmedewerker. Je ontvangt de factuur in de week na de gewerkte week. Op de factuur zit een betalingstermijn van twee weken.

Beloning per 4 weken is bij ons ook mogelijk. De medewerker kan kiezen. De facturatie per week voor werkgevers blijft ongewijzigd.

Wij pakken alle hr-zaken die bij uitzendwerk komen kijken voor je op. Van administratie tot trainingen en opleidingen. We houden jou op de hoogte van belangrijke cao-wijzigingen en aflopende contracten. Verzorgen werving en selectie voor je. Zorgen voor de evaluatie- en voortgangsgesprekken, trainingen en opleidingen. Geven uitzendmedewerkers de juiste veiligheidskleding, bedrijfskleding en persoonlijke beschermingsmiddelen. Loopt een uitzendmedewerker ergens vast, bijvoorbeeld bij een loonbeslag, dan zorgen wij voor de juiste begeleiding.

SAAMwerkt! Personeelsdiensten beschikt over geschoolde en gemotiveerde internationale medewerkers. Wij werken met mensen uit verschillende EU-landen, voor wie een werkvergunning niet nodig is. In de gevallen dat zo’n vergunning wél nodig is, vragen wij die aan.

Zo min mogelijk, is ons doel. Dat betekent dat wij veel zaken regelen. We helpen internationale medewerkers bijvoorbeeld aan een woning, regelen vervoer van en naar het werk, een bankrekeningnummer, gemeentelijke zaken, een zorgverzekering en overheidstoeslagen. Daar heb jij geen omkijken naar. 

Zodra een groep medewerkers uit het buitenland bij jou aan de slag gaat, gaat er vanuit ons altijd een meewerkend voorman mee. Die spreekt de taal, werkt de internationale medewerkers in en is jouw eerste aanspreekpunt. Dat scheelt inwerktijd. Kan de groep eenmaal zelfstandig aan de slag, dan draagt de meewerkend voorman zijn rol over aan een van de medewerkers.

Ja, wij zijn in het bezit van een VCU-certificering. Daarmee bieden we de garantie dat onze uitzendmedewerkers goed geïnformeerd zijn over de veiligheid- en gezondheidsrisico’s van een technisch beroep. Ook krijgen zij uitgebreide informatie over persoonlijke beschermingsmiddelen.

Ja, onze verschillende huizen in de regio voor internationale medewerkers voldoen aan het SNF-keurmerk. Dat keurmerk laat zien dat onze woningen veilig en hygiënisch zijn en volop privacy bieden. Jaarlijks houdt de Stichting Normering en Flexwonen toezicht op woningen voor internationale medewerkers.

Ja. Met de WKA-verklaring laten we zien dat we ons houden aan de betalingsverplichtingen richting de Belastingdienst, via een G-rekening. WKA staat voor Wet ketenaansprakelijkheid. Met de WKA-verklaring weten onze opdrachtgevers zeker dat zij geen risico lopen op aansprakelijkheid voor loonheffingen van uitzendmedewerkers.

Ja. Met de NEN 4400-norm laten we zien dat we onze (financiële) zaken op orde hebben. Denk aan de juiste aangifte en afdracht van loonbelasting, omzetbelasting en sociale verzekeringspremies, loonbetaling die niet in strijd is met de wet, maar ook het uitvoeren van controles op identiteit en werkvergunningen. En heel belangrijk: het toepassen van de juiste cao.

Benieuwd welke keurmerken we nog meer hebben? Je vindt ze op de pagina certificeringen.

SAAMwerkt! voor werkgevers

Wij helpen je op een persoonlijke manier aan je nieuwe werknemer

Op zoek naar werknemers?

Je vindt de juiste mensen bij SAAMwerkt! Personeelsdiensten. Voor korte of lange tijd. Flexibel of vast.

rectangle 91
quote