Voor werknemers

Heb je een vraag over onze werkwijze of onze diensten? Op deze pagina vind je de meest gestelde vragen en de antwoorden daarop.

Bij SAAMwerkt! vind je tal van vacatures in verschillende sectoren. Maar we doen meer. Heb jij hulp nodig bij het schrijven van je cv? Wil je tips voor je motivatiebrief? Bij SAAMwerkt! krijg je de hulp die je nodig hebt om de baan te vinden die je wilt.

Voordat je naar je eerste werkdag kunt, hebben we een aantal gegevens van je nodig:

– Je naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres

– Een geldig paspoort of identiteitsbewijs (geen rijbewijs)

– Tewerkstellingsvergunning, indien van toepassing

– Je BSN-nummer en je banknummer

– Je opleiding, werkervaring en vaardigheden. 

– Of je al eerder pensioen opgebouwd hebt via een ander uitzendbureau? Heb je een cv, diploma’s en getuigschriften? Stuur deze dan mee

Voordat je start met werken, onderteken je de voorwaarden van uitzenden en detacheren. Hierin staan de belangrijkste voorwaarden voor jou als uitzendkracht.

Aan het werken als uitzendkracht zijn regels verbonden waar bedrijven, uitzendkrachten en SAAMwerkt! zich aan moeten houden.

 

    • Wij brengen je op de hoogte van de belangrijkste regels van het bedrijf waarvoor jij gaat werken. Denk werktijden, huisregels, arbeidsomstandigheden en  veiligheidsvoorschriften. Zo weet jij wat je kunt verwachten.
    • Bevalt het werk niet? Of speelt er iets anders waardoor je het er niet naar je zin hebt? Dan helpen we je. Bijvoorbeeld bij het bemiddelen op je huidige werk of bij het zoeken van ander werk. Stop nooit met werken zonder dat je ons eerst gesproken hebt. 
  • Bieden we je een baan aan, dan kies je zelf of je die accepteert.

 

Op het moment dat je start met werken, geldt de zogenoemde inlenersbeloning. Dit betekent dat jij recht hebt op hetzelfde loon als iemand die in vaste dienst is bij het bedrijf en hetzelfde werk doet. 

Er is één uitzondering. Val jij in de zogenoemde allocatie-doelgroep, dan kan het zijn dat voor jou de ABU-beloning geldt. Je valt in de allocatie-doelgroep als je een afstand hebt tot de arbeidsmarkt en/of geen startkwalificatie hebt, maar via ons een passende opleiding gaat volgen. Op je overeenkomst staat welke beloningsregeling van toepassing is voor jou.

Dat kun je zeker. Wij hebben al lange tijd mensen uit verschillende Europese landen in dienst. Zij werken via ons bij onze opdrachtgevers. Interesse om via SAAMwerkt! aan de slag te gaan. Neem contact met ons op, dan zoeken we samen naar een baan.

We zoeken niet alleen een baan voor je. Maar regelen ook huisvesting. SAAMwerkt! heeft verschillende huizen in de regio voor internationale medewerkers. En we doen meer. We regelen vervoer van en naar het werk, een bankrekeningnummer, gemeentelijke zaken, een zorgverzekering en overheidstoeslagen. Daar heb jij geen omkijken naar.

Zodra een groep medewerkers uit het buitenland aan de slag gaat bij een bedrijf, gaat er vanuit ons altijd een meewerkend voorman mee. Die spreekt de taal, werkt de internationale medewerkers in en is jouw eerste aanspreekpunt. Dat scheelt inwerktijd. Kan de groep eenmaal zelfstandig aan de slag, dan draagt de meewerkend voorman zijn rol over aan een van de medewerkers. 

En als jij contact wilt hebben met een van onze mensen op kantoor, dan kun je ons altijd bereiken.

Ja, SAAMwerkt! werkt samen met internationale medewerkers uit verschillende landen. Wij bieden elke medewerker een contract in zijn of haar eigen taal. Ook alle documenten die erbij horen, zijn in de taal van de medewerker.

Ja, wij zijn in het bezit van een VCU-certificering. Daarmee bieden we de garantie dat onze uitzendmedewerkers goed geïnformeerd zijn over de veiligheid- en gezondheidsrisico’s van een technisch beroep. Ook krijgen zij uitgebreide informatie over persoonlijke beschermingsmiddelen.

Ja, onze verschillende huizen in de regio voor internationale medewerkers voldoen aan het SNF-keurmerk. Dat keurmerk laat zien dat onze woningen veilig en hygiënisch zijn en volop privacy bieden. Jaarlijks houdt de Stichting Normering en Flexwonen toezicht op woningen voor internationale medewerkers.

Ja. Met de NEN 4400-norm laten we zien dat we onze (financiële) zaken op orde hebben. Denk aan de juiste aangifte en afdracht van loonbelasting, omzetbelasting en sociale verzekeringspremies, loonbetaling die niet in strijd is met de wet, maar ook het uitvoeren van controles op identiteit en werkvergunningen. En heel belangrijk: het toepassen van de juiste cao.

Benieuwd welke keurmerken we nog meer hebben? Je vindt ze op de pagina certificeringen.

SAAMwerkt! voor werkzoekenden

Wij helpen je op een persoonlijke manier aan je volgende baan

Op zoek naar een leuke baan?

“Ontdek hoe SAAMwerkt! je kan helpen de perfecte baan te vinden. Neem vandaag nog contact met ons op en zet de eerste stap naar je droomjob!”

rectangle 91
quote